Asistenţa medicală

În comună a funcţionat în decursul timpului un dispensar medical de întreprindere, o casă de naştere în Colonia Fabricii, o circumscripţie sanitară în Tomeşti, care s-a mutat în anul 1973 în Colonia Fabricii şi un cabinet stomatologic. Toate îşi desfăşurau activitatea într-o clădire cu mai multe camere, pentru consultaţii şi tratament. Pe lângă dispensarul de întreprindere a funcţionat în diferite perioade şi un staţionar, pentru a fi tratate anumite boli. La etajul clădirii se afla un cămin pentru tineret (1 Mai). Personalul de specialitate era format din doi medici generalişti, un medic stomatolog şi cinci cadre cu pregătire sanitară medie.

În localitatea Luncanii de Jos se afla un punct sanitar deservit de un felcer. Populaţia comunei îşi aminteşte şi astăzi de unii medici buni ce i-a avut comuna: Ekel Carol, Pavel Constantin, Voicu Elena, Lungu, Petcu Silviu. În prezent medic de familie este dr. Mirea Doriana ajutată de trei asistente medicale. Cabinetul medical se află într-o clădire nouă, modernă (construită cu fonduri de la Banca Mondială), înzestrată cu încălzire centrală, grup sanitar dar dotarea echipament medical lipseşte. În anul 2006 în Colonia Fabricii, în clădirea în care se află Cabinetul medical al medicului de familie şi-a început activitatea o farmacie.

2 comments:

    1. Va reamintesc faptul ca textul continut in aceasta pagina este extras din "Monografia Comunei Tomesti", deci in momentul in care va aparea o alta monografie, datele vor fi actualizate. In alta ordine de idei am rugamintea sa nu politizam continutul comentariilor atat timp cat site-ul nu apartine primariei, ci este realizat in totalitate din resursele subsemnatului. Multumesc!

Lasă un răspuns