Pietroasa Country Ride 2014

Pietroasa Country Ride se doreşte un concurs de MTB situat geografic pe cel de-al doilea braţ al Begăi, numit Bega Poieni, în perimetrul satelor Pietroasa, Poieni şi Crivina. Traseul se suprapune cu o zonă etnografică unică, este ultima imagine a satului românesc , o adevărată comunitate “amish”din Banat, în care tradiţionalul este înlocuit doar sporadic cu noul. Scopul acestui concurs nu este aducerea regiunii la aşa-zisa “civilizaţie” care românilor le lipseşte chiar şi la oraş, ci descoperirea ei din perspectivă turistică, dar fără a încerca să inducem schimbări majore.

Data desfășurării concursului: 9 noiembrie 2014.

Categorii de concurs: sub 14 ani m/f

14-18 ani m/f

18-35 ani m/f

Peste 35 ani m/f

Premierea se va face pentrtu primele 3 locuri la fiecare categorie. Juniorii mici şi mari ( pana în 18 ani), vor aduce acordul scris al unui părinte/tutore legal.

Traseul pentru categoria sub 14 ani este unul scurt de cca 1,5 km dar tehnic, iar startul va fi după cel al categoriilor superioare.

Pentru categoriile 14-18, 18-35 şi peste 35 de ani va fi de 23 km şi va fi de tip circuit cu închidere la linia de plecare. Un segment al traseului se identifică cu „streck-ul”, adică terasamentul trenului mic, cum i se spunea (mocăniţa), trenuleţ scos din uz de guvernările de după 1989 din raţiuni „economice” !?!

Înscrierile se fac în ziua concursului, la faţa locului, începând cu ora 9:00, iar startul va avea loc la ora 11:00.

Regulamentul este cel aplicat şi la Liman Bike Race şi îl puteţi găsi aici: Regulamentul concursului.

Nu se percepe taxă de înscriere!

Descrierea traseului.

Clasamente.

Galeria foto.

Harta traseului :

harta pietroasa 2014

Iar cei care vor sa o descarce pentru GPS o pot face de aici: http://www.bikemap.net/ro/route/2843472-traseu-pietroasa-country-ride-2014/

Posibilităţi de cazare există la Motel Valea lui Liman, Pensiunea Foişor Temereşti sau la persoane private din Pietroasa (pentru mai multe detalii sunaţi la 0729099737, Puiu Muntean).

Come to Pietroasa Country Ride, and ride with us !

5 comments:

  1. Au participat 92 de concurenti inscrisi, 1 neinscris si un alergator, in total deci 94. Unul din cei inscrisi a abandonat inainte de plecare in urma unor probleme cu bicicleta, dar si-a exprimat dorinta sa alerge si asa am avut 2 alergatori (Crainic Calin si Nicoara Dan) . Am avut unele carente la organizare (marcaj insuficient in unele sectoare, lipsa unui inchizator de pluton, puncte de control fara fructe,altele)dar care nu cred ca au influntat podiumurile ; au lipsit accidentarile , cu mici exceptii. Ne dorim ca la editia urmatoare sa-l imbunatatim si sa-l facem mai bun. Va multumim pt participare dar si pt ca ne acceptati scuzele. Nu trebuie sa uitam ca realizarea acestui eveniment necesita multe zile de "zbatere", de la simple discutii despre traseu si organizare la realizarea propriu-zisa. Trebuie sa multumim tuturor celor implicati serios in acest proiect : elevilor Scolii Pietroasa ( V-VIII), Primariei si Consiliului Local ( d-lui primar, d-lui contabil, d-lui viceprimar) care au sprijinit financiar dar si logistic, profesorilor scolii si d-nei director , CJ Timis, Ocolul Silvic "Stejarul", Supreme Bikes, CoolBikeTeam, Federatiei Romane de Ciclism, DHS -poarta de start. Multumiri trebuie aduse si lui Silviu -design( LuxusMedia), Vasi-imprimate ( LepcanMedia) , persoane private ( Doru, Emi-sonorizare, Claudiu, Maria, Debora, Alexandra, Georgiana) si in mod deosebit lui Virgil jr. care a fost liantul intre Asociatia Liman Bike Race, Primarie si celelalte institutiii, dar si legat de logistica (trasport in special). Aducem multumiri la final si Serviciului de Ambulanta Timis, substatia Faget, dar si Serviciului Rutier de Politie Timis, sectia Faget care aucontribuit la desfafsurarea in siguranta a acestui eveniment ciclist montan.

Lasă un răspuns