Nedeea Românilor de Pretutindeni 2012

39 de ediţii s-au desfăşurat până acum pe scena de la Valea lui Liman de când, pe la începutul anilor ’70 domnul Teodor Chicinaş organiza prima ediţie a Festivalului Muzicii şi Dansului Popular, sărbătoare care mai apoi a primit numele de Nedeea Românilor de Pretutindeni. Anul acesta va avea loc a 40-a ediţie, iar duminică, în data de 19.08.2012, Valea lui Liman va fii din nou plină de spectatori din toate colţurile ţării, iar cu începere de la ora 10 pe scenă se vor succede zeci de interpreţi şi ansambluri de muzică şi dansuri populare bănăţene. Dintre aceştia nu vor lipsi : Ansamblul Profesionist „Banatul” din Timişoara, „Perla Banatului” din Lugoj, „Făgeţeana” – Făget, Ansamblurile din Giroc, Moşniţa Nouă, Mănăştiur, Traian Vuia, Tomeşti şi altele.

Discoteca din seara de sâmbătă nu va lipsi nici în acest an, ba mai mult, la sala de sport se va organiza o seară bănăţeana ce va avea ca invitaţi muzicanţi renumiţi ai folcorului bănăţean.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Comunei Tomeşti, Casa de Cultură şi Consiliul Judeţean Timiş.

Aşa cum deja v-am obişnuit, în cursul săptămânii viitoare pe site-ul nostru puteţi găsi fotografii şi videoclipuri realizate în timpul manifestaţiei.

Dacă doriţi să revedeţi imagini de la ediţii precedente vă rugăm să urmaţi link-urile de mai jos:

Lasă un răspuns