Alte ramuri industriale

Prelucrarea lemnului
Datorită fondului forestier existent pe teritoriul comunei, după 1990, exploatarea şi prelucrarea lemnului a început să se dezvolte foarte mult, existând numeroase firme (în număr de opt) care se ocupă cu acest lucru. Cele mai importante firme din acest domeniu sunt: S.C. Magtomvic S.R.L. care are ca obiect de activitate fabricarea parchetului din lemn de stejar, fag, paltin, frasin etc şi care în urma unor investiţii serioase în capacităţi de producţie moderne a ajuns să asigure un număr de peste 30 de locuri de muncă şi S.C. Holzindustrie Româneşti S.R.L., societate cu capital privat româno-german, constituită în anul 1995 şi al cărui domeniu principal de activitate îl constituie producţia de : cherestea, placaje, furnire, lambriuri, schelete din lemn-grinzi şi căpriori, frize pentru parchet, şindrile etc şi care asigură locuri de muncă pentru un număr de peste 20 de angajaţi. Modul de organizare a producţiei este în flux, cu producţie în serie, cu funcţionare continuă. De asemenea trebuie remarcat faptul că societatea are o înzestrare tehnică foarte bună. În anul 2002 firma a obţinut din partea Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş o menţiune pentru calitatea produselor fabricate, la categoria întreprinderilor mici şi mijlocii.

Industria textilă, a apărut în comună după ce fabrica de sticlărie a intrat în procedura de lichidare judiciară. O mică parte din activele acesteia fiind închiriate de un investitor italian care a demarat o activitate de confecţii textile (în principal combinezoane folosite de piloţii care concurează pe circuitele de viteză), având în jur de 70 – 80 de angajaţi.

Industria metalurgică. O firma a cărei domeniu de activitate este fabricarea lanţurilor industriale a apărut prin achiziţionarea spaţiului de la S.C. Rodex S.R.L. Firma are în jur de 8 angajaţi.

Lasă un răspuns